Je eigen laptop

Je werkt op onze school met je eigen laptop. Deze kun je kopen of huren. Hiervoor werken we samen met The Rent Company, een bedrijf met goede voorwaarden. 

We gebruiken Windows als besturingssysteem en werken met de Office-programma's van Microsoft 365. Dit past perfect bij onze manier van leren.

Bestel op tijd

Bestel je laptop op tijd. Dan weet je zeker dat je hem in huis hebt vóór de start van het schooljaar. Meer informatie krijg je nadat je je hebt aangemeld op het Maaslandcollege.

Een laptop huren kan via The Rent Company Je krijgt dan een basismodel met Windows10, plus een beschermhoes. Ook is je laptop meteen verzekerd, bijvoorbeeld tegen schade en diefstal. En je krijgt een vervangende laptop als de jouwe gerepareerd moet worden. Op onze speciale bestelpagina vind je meer informatie.

Een laptop kopen via The Rent Company kan ook. Je koopt dan het basismodel met Windows10, een beschermhoes en eventueel een verzekeringspakket.  Dan is je laptop ook meteen verzekerd, bijvoorbeeld tegen schade en diefstal. Ook krijg je een vervangende laptop als de jouwe gerepareerd moet worden. Op onze speciale bestelpagina vind je meer informatie.

Heb je al een laptop en wil je die op school gebruiken? Dat kan. Maar we adviseren je om een laptop te huren of te kopen via The Rent Company. Waarom? Bijvoorbeeld omdat The Rent Company het systeembeheer ondersteunt. En omdat je een vervangende laptop krijgt als de jouwe gerepareerd moet worden.

Toch liever je eigen laptop gebruiken? Dan moeten we daar de juiste (school)programma’s en licenties op zetten. Om dat te doen, koppelen we je laptop aan het schoolsysteem. Daarvoor maak je een afspraak met onze systeembeheerder. We maken je laptop klaar voor gebruik op school.

Stuur een e-mail naar de systeembeheerder

Let op: je eigen laptop moet aan bepaalde specificaties voldoen. Dit zijn:

  • Processor: Intel Core
  • Scherm: 11,6 inch - HD Non-Touch Display
  • Werkgeheugen: 8GB
  • Opslag: 128GB SSD (niet eMMC)
  • Accu: 3-Cell 42W/h Batterij (goed voor 6 uur+)
  • Wi-Fi: Intel Dual Band Wireless AC (802.11ac)
  • Besturingssysteem: Windows10 Education x64, Professional x64 of Enterprise x64 (geen Home Edition)

Je hoeft zelf geen antivirussoftware aan te schaffen. Wij zorgen voor een Office365-licentie en gebruiken de antivirussoftware van Windows.

Een beschermhoes of -tas beschermt de laptop tijdens het vervoeren (in de schooltas) en tegen vallen. Ons advies: gebruik een beschermhoes!

Je hebt een hoofdtelefoon of headset nodig, bijvoorbeeld voor het luisteren naar audio. Deze koop je zelf. Dit kan bij The Rent Company. Andere opties (niet verplicht) zijn een losse muis of een extra adapter.

Huur of koop je een laptop via The Rent Company? Dan is de laptop automatisch verzekerd (60 maanden Easy4U verzekeringspakket). Gebruik je je eigen laptop? Check dan goed je verzekering (of vraag je ouder(s)/verzorger(s) om dat te doen). Zo weet je precies of je goed verzekerd bent.

Is het huren of kopen van een laptop te duur? Neem dan contact op met een van onze afdelingsleiders. Samen zoeken we dan naar een oplossing. Vaak kan Stichting Leergeld Maas & Leijgraaf ons daarin helpen.

  • Afdelingsleider Nederlandstalig onderwijs (nto): Anita Klein Tuente
  • Afdelingsleider tweetalig onderwijs (tto): Marco van den Berg

Je bereikt Anita en Marco allebei via ons centrale telefoonnummer: 0412 66 70 70.

Heb je dyslexie? Dan is voor jou een groter beeldscherm waarschijnlijk prettig. We adviseren een laptop met minimaal een 13,3” beeldscherm.