Ziek/verlof/te laat

Het klinkt misschien een beetje streng, maar je bent verplicht om de lessen op je lesrooster te volgen. Op deze pagina vind je de spelregels waar we ons aan houden.

Het kan gebeuren dat we je lesrooster veranderen, waardoor je dag eerder begint of later eindigt. Dat gebeurt niet vaak (misschien wel nooit), maar je moet er tóch rekening mee houden. Bijvoorbeeld door afspraken na schooltijd pas te plannen vanaf 17.00 uur. Dus heb je een bijbaantje, volg je een sporttraining of wil je chillen in de stad: dat kan, maar wel pas ná vijf uur ’s middags.

Ben je ziek? Kom je te laat op school? Of heb je een dringende afspraak, waar je verlof voor krijgt? Dan gelden er andere spelregels. 

Om te beginnen: veel beterschap! Kunnen je ouder(s)/verzorger(s) ons even laten weten dat je niet komt? Dat kan digitaal via Magister of telefonisch. Zorg wel dat we je ziekmelding tussen 08.00 en 08.30 uur ontvangen. 

  • Ziek melden via Magister (uiterlijk om 08.30 uur)
  • Ziek melden via de telefoon: 0412 66 70 70 (tussen 08.00 en 08.30 uur)

Heb je tijdens schooltijd een dringende afspraak? Bijvoorbeeld met de tandarts of de huisarts? Dan kunnen je ouders via het schoolportaal kort verlof aanvragen. Doe dit voordat je naar je afspraak gaat, zodat we weten waar je bent en wanneer we je weer terug zien op school.

Om het formulier te kunnen invullen moeten je ouders zijn ingelogd met hun ouderaccount. Lukt dit niet, kijk dan op deze pagina.

Met bijzonder verlof bedoelen we de afspraken die niet onder ‘gewoon’ verlof vallen. Bijvoorbeeld als je een rij- of theorie-examen hebt, gaat verhuizen, je ouders 25 jaar getrouwd zijn of als er een familielid is overleden. Ook het bezoeken van open dagen en meeloopdagen in verband met je studiekeuze valt hieronder.

Bijzonder verlof vraag je altijd van tevoren aan. Daarvoor vul je een ‘Aanvraagformulier voor verlof’ in, dat je inlevert bij je afdelingsleider. Die laat daarna weten (aan je ouder(s)/verzorger(s) of we het verlof goedkeuren.

Er zijn nogal wat redenen om verlof aan te vragen. Helaas zijn ze niet allemaal geldig. Wil je weten of we jouw verlofaanvraag goedkeuren? Check dan alvast de lijst op het aanvraagformulier.

Download aanvraagformulier bijzonder verlof

Te laat komen kan natuurlijk een keertje gebeuren. We houden graag bij wanneer je te laat bent. Ook willen we graag de reden weten.

Ben je te laat? Dan meld je je bij de receptie. Met je schoolpas registreer je het te laat komen (in Magister). Je krijgt dan een ‘te laat’-briefje, zodat je de les in mag.

Heb je geen (goede) reden? Dan meld je je de volgende dag om 08.00 uur op school. We zetten dit in je Magister-agenda, zodat je het onthoudt. Vinden wij je reden niet goed, maar vind je zelf van wel? Vertel dit dan tegen onze hoofdconciërge: Gijsje van der Aa. Zij bepaalt of je een geldige reden hebt. Je vindt haar kantoor in het atrium.

Kun je door een blessure niet meedoen aan de lessen LO (lichamelijke opvoeding)? Wat vervelend! We hopen dat je snel herstelt. Download alvast het blessurebriefje, laat het invullen door je ouder(s)/verzorger(s) en lever het in bij je docent.

Download blessurebriefje