Wiskunde voor 7/8

Ben je een kei met getallen? Heb je het rekenprogramma van de basisschool al afgerond? En heb je zin om in groep 7 of 8 alvast wat brugklasopdrachten te proberen? Dan zit je hier goed!

Wiskunde is een belangrijk vak. Veel dingen die je met wiskunde leert, heb je nodig als je later een baan zoekt. En: het is vooral ook een leuk vak. Rekenen, puzzelen, problemen oplossen, geheimschrift ontcijferen… Wiskunde heeft het allemaal!

Extra opdrachten

De opdrachten die je hieronder vindt, kun je zelfstandig maken. Toch is het handig om ze van tevoren te bespreken met je meester of juf. Bijvoorbeeld voor extra uitleg. Of om een planning te maken. Je mag ook samen aan de opdrachten werken (bijvoorbeeld met klasgenoten). En kom je er niet uit? Vraag dan je meester of juf om hulp. 

Check de antwoorden

Heb je een opdracht klaar? Of al meerdere? Vraag dan de antwoorden op (voor scholen in Oss en omgeving is dit gratis). Dat kan per e-mail of met de ‘gewone’ post. 

Toch wat hulp nodig?

Zijn sommige opdrachten te lastig? Gebruik dan de adressen hierboven om hulp te vragen. Een van onze wiskundedocenten gaat jou of jullie dan helpen. Zomaar opgeven is natuurlijk geen optie!

Bekijk de brochure

Wil je meer weten over onze school? Bekijk dan onze informatiebrochure. Hierin lees je alles wat je wilt weten over onze school en ontdek je of we bij elkaar passen.