75 jaar rijke historie

1947 MMS Regina Mundi - Mavo De Pelgrim – Maaslandcollege 2022

GESCHIEDENIS VAN DE SCHOOL IN FRAGMENTEN

In 2019 ben ik begonnen met de serie Geschiedenis van de school in fragmenten. De bedoeling was om minimaal 50 artikelen te produceren over de geschiedenis van MMS Regina Mundi, Mavo De Pelgrim en het Maaslandcollege. Om zo een beeld te schetsen over de historie van de school (eigenlijk dus: de scholen). Met als eindpunt het jaar 2022. Op 8 september 2022 bestaat het Maaslandcollege 75 jaar. En om het verleden te laten voortleven, te laten beleven én te laten lezen is deze reeks gemaakt. Zeker ook met de bedoeling om niet te vergeten waar we vandaan komen. Zonder verleden geen toekomst. En om te weten hoe we verder gaan is het belangrijk om terug te kijken. Hoe was het ook al weer? En waarom zijn we wie we zijn?

Geheel in de tijdsgeest worden de artikelen online toegankelijk gemaakt. In het overzicht is aangegeven hoe de titel van de betreffende aflevering luidt, wordt een korte beschrijving gemaakt van de inhoud van het artikel én wordt aangegeven hoeveel pagina’s die aflevering omvat. Ga vooral lezen wat interessant lijkt. Maar het liefst: lees alles. Om een goed beeld te krijgen wat de school allemaal had te bieden.

Naast deze reeks afleveringen is er voor de liefhebber meer te lezen. Er zijn 3 uitgaven verschenen. - in 1987 verscheen het boek Koningin van het Maasland samengesteld door Piet Offermans en Monique Bullinga. - in 1997 verscheen de uitgave 1947-1997: 50 jaar Regina Mundi/Maaslandcollege/De Pelgrim onder redactie van Marcel Bouwman, Gerard van Dijk en Wil Messink. - in 2007 rolde de jubileumkrant 60 jaar Maaslandcollege van de persen, samengesteld door leerlingen van 6 vwo, eindredactie Geert Arts.

En in 2022 kan de lezer genieten van meer dan 50 afleveringen in de reeks Geschiedenis van de school in fragmenten.

Ik wens de bezoeker van deze website veel leesplezier.

Het bestand waarin alle afleveringen zijn gebundeld is hier te downloaden.

Op deze pagina zijn de losse afleveringen met hun beschrijvingen te vinden.

Geert Arts 2022