Maaslandcollege 75 jaar

Op 8 september 2022 is het zover. Dan bestaat onze school 75 jaar. Begonnen op de Arendsvlucht, daarna naar de Driek van Erpstraat. En vanaf 1955 op het vertrouwde plekje aan de Vianenstraat.

Tussen 1947 en 1967 zitten er alleen meisjes op de school. De naam is dan ook anders: MMS Regina Mundi. In 1967 wordt de naam van de school gewijzigd in Maaslandcollege. En vanaf dat moment zijn er ook jongens welkom. In 1990 fuseert de school met mavo De Pelgrim. En vanaf dat moment is het aanbod breed: mavo (vmbo tl), havo en vwo. De komst van tweetalig onderwijs is dan in 1996.

Het jubileum gaan we uiteraard vieren. Vooral in het schooljaar 2022-2023. Maar ook dit jaar is er al iets te zien. Op 22 februari zijn er prachtige panelen geplaatst met oude foto’s, voorzien van begeleidende teksten. Er staan 4 borden rond het oudste deel van de school. En een bord op een heel speciale plek: bij het voormalige Snoepwinkeltje aan de Ridderstraat.

Wil je iets te weten komen over de geschiedenis van de school? Benieuwd hoe het allemaal zo gekomen is? Sta dan even stil bij de mooie borden.