Cathelijne Beekmans-Gommers benoemd tot rector Maaslandcollege

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft Cathelijne Beekmans-Gommers benoemd tot rector van het Maaslandcollege in Oss. Op dit moment is zij locatiedirecteur aan het Citadel College, locatie Griftdijk in Lent. Cathelijne start haar nieuwe functie op 1 februari 2022. Zij volgt Ivo Vis op die 1 september 2021 stopte als rector van de school.

Cathelijne Beekmans (1970) studeerde medisch technische microbiologie (Middelbaar Laboratoriumonderwijs) in Eindhoven. In 1994 rondde ze de tweede graadsopleiding biologie af en in 2005 behaalde zij haar master eerste graads biologie.

Tussen 1997 en 2000 werkte Cathelijne als docent biologie, nask en ANW op verschillende scholen in het land. Tot 2005 was zij werkzaam op het Rodenborch-College in Rosmalen als docent en mentor, waarna zij naar het Westeraam in Elst ging als docent, mentor, decaan en vervangend afdelingsleider. In 2008 werd Cathelijne afdelingsleider aan het Liemers College, locatie Heerenmäten in Zevenaar.S inds 2013 werkt zij op het Citadel College in Lent. Eerst als afdelingsleider vmbo-t bovenbouw en vanaf 2018 als locatiedirecteur van de locatie Griftdijk.

Cathelijne heeft tijdens haar loopbaan diverse opleidingen/cursussen gevolgd en certificaten behaald op het vlak van onder andere management, leiderschap, financiën en didactiek.

Cathelijne Beekmans is 51 jaar, geboren in Den Bosch. Zij is getrouwd en moeder van vijf kinderen in de leeftijd van 9 tot 20 jaar. Cathelijne woont met haar gezin in Arnhem.

Over haar nieuwe functie bij het Maaslandcollege: “Ik vind het een eer dat ik rector mag zijn van het Maaslandcollege. Een mooie school met veel ruimte om maatwerk te bieden aan de leerlingen. Ik kijk uit naar de kennismaking en samenwerking met collega’s, leerlingen en hun ouders van het Maaslandcollege.”

Ik vind het een eer dat ik rector mag zijn van het Maaslandcollege.
Cathelijne

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs

Ons Middelbaar Onderwijs, opgericht in 1916, is een vereniging van scholen voor voortgezet onderwijs in voornamelijk Noord-Brabant. De scholen, van gymnasium tot en met praktijkonderwijs, ontwikkelen de talenten van iedere leerling door ‘goed onderwijs’ te bieden geïnspireerd vanuit de katholieke traditie. Zo verwerven de leerlingen passende startposities voor vervolgonderwijs en voor toetreding tot de maatschappij. De scholen van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs kennen een grote verscheidenheid die de bron vormt voor kennisdeling en daarmee voor het versterken van de professionaliteit van onze docenten. Door het benutten van schaalvoordelen zijn de scholen bovendien samen sterker en kunnen ze toch kleinschalig blijven. En daar profiteren onze leerlingen van.

  • Meer informatie vind je op de website van omo