Onderwijs voor nieuwkomers uit Oekraïne: help jij mee?

Iedereen heeft recht op onderwijs. Daarom slaan Het Hooghuis en Het Maaslandcollege de handen ineen en stellen de deuren open voor nieuwkomers uit Oekraïne. We geven ze een warm welkom en bieden ze een plek voor onderwijs.

Maar dat kunnen we niet alleen. Daarom willen we graag in contact komen met collega’s, gepensioneerden en alle andere belangstellenden met een onderwijskundige achtergrond, die met ons onderwijs voor deze nieuwe leerlingen kunnen verzorgen. Want juist in deze onzekere tijd is het belangrijk om Oekraïense kinderen een fijne plek te bieden waar ze kunnen blijven groeien en ontwikkelen.

Samen met jou

We zijn op zoek naar docenten en onderwijsassistenten, die ervaring of affiniteit hebben om te werken met jongeren en anderstaligen. Ervaring met lessen Nederlands en NT2 is een grote pré. Daarnaast is het van belang dat je ICT-vaardig, flexibel en communicatief sterk bent. Ook spreek je de Engelse taal voldoende.

Voor de docenten-functie is het belangrijk dat je een onderwijsbevoegdheid hebt (PABO of VO). Je wordt ingeschaald als docent in salarisschaal LB (max. €4366 op fulltime basis) conform de CAO VO.

De functie van onderwijsassistent vereist een MBO werk- en denkniveau. De inschaling is in schaal 5 van de CAO VO (max. €2699 op fulltime basis).

Voor beide functies zoeken we mensen die minimaal 1 dag per week beschikbaar zijn voor de komende periode.

Bied die helpende hand

In de week voor de meivakantie willen we een groot gedeelte van het onderwijs hebben ingevuld. Iedereen die een steentje bij wil dragen, kan zich aanmelden bij Pieter Eijkhout, p.eijkhout@hethooghuis.nl. Door de veranderlijkheid van de situatie, weten we niet van tevoren om hoeveel kinderen het zal gaan en om welke periode het zal gaan. We hopen via deze weg zoveel mogelijk hulp te vergaren, zodat we samen kleur kunnen geven aan het onderwijs van deze Oekraïense leerlingen.

We komen graag met je in contact!

Nieuwkomers uit Oekraïne

Voor meer informatie over de aanmelding voor de nieuwkomers uit Oekraïne verwijzen we jullie door naar deze pagina.