Wat weet jij al van de brugklas?

Test je kennis
Wat weet jij al van de brugklas? Probeer deze vragen maar eens te beantwoorden. Als je er erop klikt, krijg je het goede antwoord

GO is onderwijs dat echt bij jou past. Het gaat om wat jij kunt, wie jij bent en wat jij interessant vindt. Dat ontdek je samen met je eigen coach en een vaste groep van 15 leerlingen. Samen met je coach bespreek je elke week je resultaten en je planning. En natuurlijk hoe het met jou persoonlijk gaat.

Je lessen krijg je in een speciaal brugklasgebouw met een eigen aula. Gezellig!

En wat zo fijn is, je zit in een gemengde brugklas en kunt vakken echt op verschillende niveaus doen. Dus Engels op mavo en wiskunde op havo, dat kan! GO Maaslandcollege kent elke dag vaste lestijden. GO Maaslandcollege is voor mavo, havo en vwo, zowel Nederlandstalig als tweetalig: GO Global.

Je kunt bij ons kiezen uit 3 soorten opleidingen: mavo, havo en vwo. Alle opleidingen bieden we ook tweetalig aan. Samen met jou, je ouders en je basisschool zorgen we dat jij de opleiding gaat volgen die bij je past. Kortom, bij ons kom je in de klas waar jij je thuis voelt.

Een nieuwe school is wennen. Daarom is het fijn om bij een bekend gezicht in de klas te zitten. Je mag de naam van een vriendje of vriendinnetje opgeven, bij wie je in de klas wilt komen. Voor de zomervakantie weet je al bij wie je in de klas komt. Je ontmoet je klasgenoten en je coach zelfs al op een speciale kennismakingsdag in juni. Dan organiseren we ook een speurtocht door het gebouw. Dat ken je dus ook al voor je vakantie begint. Wel zo relaxt.

Op de basisschool heb je elk jaar een of misschien twee leraren. Volgend jaar zie je wat meer gezichten voor de klas. Elk vak heeft zijn eigen leraar. Dit is natuurlijk heel anders dan op de basisschool. Maar wees gerust: het went! Na een poosje worden ook al deze nieuwe gezichten vertrouwd.

In de brugklas krijg je: Nederlands, Engels, Frans, Wiskunde, Science, Biologie, Beeldende Vorming, Muziek, Geschiedenis, Aardrijkskunde, Lichamelijke Opvoeding, Levensbeschouwing, Begeleidingsles en Keuzewerktijd. Kies je voor tto dan krijg je een groot aantal van deze vakken in het Engels en komt het vak English-Plus erbij.

Zoveel vakken, zoveel lokalen. Verwarrend? Dat valt reuze mee! Na de zomervakantie krijg je een rooster. Hierop kun je zien welke vakken je hebt en waar je moet zijn. Dit hoef je allemaal niet alleen uit te vogelen: je coach legt uit hoe het werkt.

De school begint elke dag om 08:20 uur. Soms mag je een uurtje later beginnen. Dit zie je dan in je lesrooster. Je hebt op een dag 6 of 7 lesuren. Dan ben je om 14.10 uur of om 15.10 uur uit. Elke les duurt 60 minuten. Na twee lessen heb je steeds een pauze om iets te eten en lekker te ontspannen. Dat kan bijvoorbeeld in onze speciale brugklasaula.

Je coach is er voor jou! Hij of zij houdt goed in de gaten of jij je wel prettig voelt op school en of het wel goed gaat bij de verschillende vakken. Ook helpt de coach ervoor te zorgen dat de sfeer in de klas goed is. Als er problemen zijn, kun je altijd bij je coach terecht!

Huiswerk heb je nauwelijks, want dat maak je vooral op school.

Je thuis voorbereiden op een toets kan natuurlijk wel.

Er is hier op school genoeg te beleven! Je gaat met je klas op brugklaskamp. Je kunt tijdens je KW-uren speciale cursussen volgen, er zijn schoolbands en een toneelclub, we organiseren culturele en sportieve activiteiten en je gaat regelmatig op reis. Maaslandcollege daagt je niet voor niets uit om je grenzen te verleggen. Dat doen we in maar ook buiten onze lessen.

Op het Maaslandcollege kun je alle richtingen (mavo, havo, vwo) ook tweetalig volgen. Je leert dan Engels spreken op een hoog niveau. Niet alleen in een klaslokaal, maar ook in de praktijk, bijvoorbeeld in een internationale omgeving tijdens de uitwisselingen. Je blik op de wereld wordt ruimer. Je leert niet alleen hoe het er in Nederland aan toegaat maar ook hoe andere culturen leven. Je word dus een wereldburger! Dat komt je ook allemaal erg van pas in de aansluiting met het vervolgonderwijs.

Wij bieden mavo, havo en vwo aan onder één dak. Het grote voordeel is dat je (ook in latere jaren als dat wenselijk is) kunt overstappen naar een van deze onderwijstypen, zonder daarbij van school of locatie te hoeven veranderen. Bij een eventuele overstap houd je dus gewoon je vrienden, je docenten en je vertrouwde omgeving.