Vacature docent levensbeschouwing (0,5 FTE)

Over Maaslandcollege

Het Maaslandcollege is een moderne school voor (tweetalig) mavo, havo en vwo met veel aandacht voor de internationale wereld om ons heen. Onze leerlingen krijgen het onderwijs dat bij hen past. Wij dagen hen uit grenzen te verleggen en talenten te ontwikkelen. Dat doen we in een omgeving die veilig is en waar duidelijkheid en respect voor elkaar heel belangrijk zijn.Wij nemen jonge mensen serieus, geven ze de instrumenten om de wereld te gaan veroveren. Dat doen we natuurlijk allereerst met uitstekend onderwijs met onder meer een hoogwaardige bètaopleiding, tweetalig onderwijs voor alle richtingen en de inzet van digitale hulpmiddelen. En ook met een gevarieerd programma voor sport en cultuur en met internationale uitwisselingen.Het Maaslandcollege is een school waar het draait om persoonlijk en uitdagend onderwijs, waarbij individuele talenten, interesses en ontwikkeling centraal staan en waar mensen werken die samen ’gaan’ voor een geweldige en veelzijdige voorbereiding op de toekomst van al onze leerlingen.We willen onze leerlingen zien ontwikkelen als mens, hen levensbeschouwelijk en ethisch verrijken zodat ze als goede en evenwichtige mensen de wereld tegemoet kunnen treden. Als katholieke school staan we open en hebben we respect voor andere overtuigingen. Iedereen is welkom. We leren van en met elkaar en groeien samen. We geloven dat wij samen de school zijn en vanuit die hoedanigheid een gemeenschap vormen waarin zorg en aandacht voor elkaar een vanzelfsprekend onderdeel is van ons onderwijs.

De inhoud van het vak levensbeschouwing is op het Maaslandcollege gestoeld op de academische disciplines religiewetenschappen en filosofie. In de bovenbouw havo en vwo is het vak levensbeschouwing onderdeel van het programma toetsing en afsluiting (pta). We werken in teams waarin je samen met je teamleden het onderwijs van de afdeling waarin je werkt vormgeeft. Het Maaslandcollege heeft met ingang van 1 augustus 2024 een vacature voor een:

Docent levensbeschouwing (0,5 fte)

Wij zoeken een gedreven en vooruitstrevende docent Levensbeschouwing:

  • je bent (bijna) in het bezit van een 1e graad en/of 2e graad bevoegdheid levensbeschouwing;
  • die het enthousiasme voor haar/zijn vak uitdraagt;
  • die in staat is een stimulerende werkomgeving te creëren;
  • die ons kan verrassen met haar/zijn kwaliteiten en creativiteit;
  • waarbij de relatie met de leerling centraal staat.

Wij bieden:

  • een uitdagende werkomgeving in een collegiale sfeer en de school is gevestigd op loopafstand van het station;
  • creatieve ruimte om ontwikkelingen te initiëren;
  • inschaling bij een bevoegdheid conform cao;
  • goede arbeidsvoorwaarden op basis van de cao VO en de cao OMO.

Meer informatie:
Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met Cas Egelie, sectievoorzitter, via mail: c.egelie@maaslandcollege.nl.

Solliciteren:
Wanneer je enthousiast wordt van bovenstaand profiel, kun je je sollicitatie richten tot mevrouw Anita Klein Tuente, afdelinsgleider. Solliciteren is uitsluitend mogelijk via de OMO site.

Klik hier om direct te solliciteren

(Acquisitie wordt niet op prijs gesteld)