Internationalisering

De hele wereld is ons werkterrein en in die wereld van nu en morgen leef jij. Op het Maaslandcollege besteden we daarom veel aandacht aan internationalisering.
Je leert over andere culturen en internationale ontwikkelingen. Natuurlijk gaan we ook samen op reis.

• Uitwisselingen
    Elke leerling op het Maaslandcollege krijgt de kans om mee te doen aan een uitwisseling.
    Tijdens zo’n uitwisseling ga je met je klas naar een school in het buitenland. Je verblijft er in een gastgezin en overdag ga je naar school en ontdek je het land met excursies.
    Je maakt intensief contact met het gastgezin. Menige vriendschap is daar al ontstaan.
    Op deze manier leer je de cultuur en het dagelijks leven in een ander land goed kennen.
    Het Maaslandcollege heeft een groot internationaal netwerk en ruime ervaring met uitwisselingen, bijvoorbeeld met scholen uit Engeland, Finland, Malta, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Polen en Spanje.

• Extra programma’s Duits en Frans
    In de bovenbouw kun je meedoen met een speciaal talenprogramma voor Duits of Frans. Wanneer je kiest voor het extra programma van Duits, dan sluit je dat af met een officieel Goethe-examen. Wanneer je keuze valt op het extra programma Frans, dan doe je het gerenommeerde Delf-examen. Beide diploma’s zijn internationaal erkend en kunnen goed van pas komen bij een vervolgstudie of in het werkveld.

• EIO
    EIO staat voor Europese en Internationale Oriëntatie. Die internationale oriëntatie maakt deel uit van het gehele onderwijsprogramma op onze school. Voor tto-leerlingen zijn er zelfs buitenlandstages. Die organiseren de leerlingen in de bovenbouw zelfstandig, onder supervisie van begeleidende docenten, bij een Europese of internationale organisatie. Een leerling werkt dan ongeveer 25 uur bij deze organisatie en houdt hierover een weblog bij.