10 sterke punten

  1. Eén locatie. Leerlingen van alle niveaus verblijven op één plaats, ook als ze van niveau veranderen.
  2. Goede eindexamenresultaten.
  3. Vernieuwend zonder risico. Het Maaslandcollege is een vooruitstrevende school, maar loopt niet achter elke hype aan. De prioriteit is verantwoord vernieuwend onderwijs.
  4. Doen wat is beloofd. Het Maaslandcollege zorgt voor uitstekende begeleiding, een veilige omgeving en goede roosters zonder tussenuren.
  5. Prima sfeer. Uit onderzoek blijkt dat leerlingen zich thuis voelen op het Maaslandcollege. Belangrijk hierbij is de nabijheid van het personeel. Van de mentor tot de rector: iedereen is makkelijk benaderbaar.
  6. Een grote school, maar kleinschalig georganiseerd. Leerlingen kunnen gebruik maken van de vele mogelijkheden en specialismen van een grote school, maar door de kleinschalige organisatie is het Maaslandcollege erg gemoedelijk. Het wij-gevoel is groot op het Maaslandcollege.
  7. Toekomstgericht. Het Maaslandcollege bereidt de leerlingen voor op een goede toekomst. Door goed les te geven, maar ook door de organisatie van veel extra activiteiten waardoor de leerling zijn of haar talenten kan ontplooien. Voorbeelden hiervan zijn het organiseren van internationale stages en uitwisselingen,  het opzetten van gezamenlijke projecten met bedrijven, het betrekken van hbo's en universiteiten bij het onderwijs, een modern Eurekalab, en een nauwe samenwerking met de Talententencampus.
  8. Zeer weinig uitvallers. Het Maaslandcollege hoort bij de scholen met de minste uitvallers (leerlingen die voortijdig zonder diploma de school verlaten) van heel Nederland.
  9. Het Maaslandcollege helpt jou je grenzen te verleggen. Door bijvoorbeeld internationale uitwisselingen en stages, maar ook door leerlingen bewust te maken van de wereld om hen heen. 
  10. Alle ruimte voor ieders talenten. Of een leerling nu muzikaal, sportief, creatief of talig is: op het Maaslandcollege is er altijd een mogelijkheid om talenten te ontplooien.